Počela podela pomoći najugroženijima: Hvala što ste nas se setili FOTO

Lokalne vesti - Utorak 28.07.2020 - 12:52

U toku je realizacija projekta „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa kovid 19“ u okviru kojeg je Fondacija Ana i Vlade Divac obezbedila 10.000 paketa za građane najmanje 20 opština u Srbiji.

Biće podeljeno ukupno 929 paketa FOTO: G. Mitić/OK Radio Biće podeljeno ukupno 929 paketa FOTO: G. Mitić/OK Radio
Pomoć je danas stigla i u Vranje, gde će biti podeljeno ukupno 929 paketa
 
Ovo je podrška osobama koje se nalaze na evidenciji Crvenog krsta Vranje, ŠOSO „Vule Antić“, Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih, Saveza slepih, Duštva za dečiju i cerebralnu paralizu „Sunce“, MNRO Vranje, Udruženja za multiple sklerozu Pčinjskog okruga, Centra za društvene integracije i lokalne organizacije Roma
 
U ime Grada Vranja, reči zahvalnosti na ovoj vrednoj donaciji uputila je gradska većnica za socijalna pitanja Danijela Milosavljević
 
- U ovom trenutku kada se borimo sa kovidom-19 donacija mnogo znači našim sugrađanima. 
 
Hvala Fondaciji Ana i Vlade Divac što su među 20 gradova prepoznali i Vranje i uključili ga u ovaj značajan projekat. 
 
Prepoznata su udruženja čijim članovima će pomoć mnogo značiti u ovim teškim danima - rekla je većnica. 
 
Ona se zahvalila i Grupi 484 i Ambasadi Kraljevine Norveške koji su podržali ovaj projekat vredan 200.000 evra
 
Paketi će narednih dana uz maksimalno poštovanje preventivnih epidemioloških mera biti uručeni članovima pomenutih vranjskih udruženja.
 
Gordana Stojanović, sekretar Udruženja obolelih od multiple skleroze se zahvalila na pomoći za 74 člana udruženja i istakla da je ovim ljudima svaka pomoć značajna.
 
- Socijalni status članova udruženja je veoma loš, naši članovi su uglavnom žene koje češće obolevaju od ove bolesti i penzionišu se rano, tako da im se mesečna primanja kreću u iznosu od 15 - 16.000 dinara - kazala je Stojanović.
 
Slobodanka Đorđević, predsednica Društva obolelih od cerebralne paralize ukazuje na takođe jako loš socijalni status ove društvene grupe.
 
- Naši članovi, njih 83, su uglavnom deca i mladi koji su vezani za invalidska kolica ili krevet, a o njima brinu majke koje nisu u radnom odnosi i nemaju nikakvih prihoda - kazala je ona zahvaljujući na donaciji.

Foto Galerija

Podela paketa pomoći u Vranju

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: