Počeli pregovori radnika i menadžmenta "Jumka"

Lokalne vesti - Utorak 06.05.2014 - 11:42

Sindikalisti „Jumka“ u Vranju otpočeli su pregovore sa novim direktorom Goranom Đorđevićem u vezi zahteva radnika i eventualnog prekida štrajka.

Štrajkači u Štrajkači u "Jumku"

Prema rečima predsednice ASNS Snežane Veličković, na prvom sastanku sa Đorđevićem štrajkači su saopštili da ni od jednog zahteva neće odustati, a da će štrajk i dalje biti nastavljen.

– Upoznali smo novog direktora sa svim problemima sa kojima se radnici „Jumka“ suočavaju godinama unazad. On je rekao da će dati sve od sebe kako bi se situacija u fabrici stabilizovala.

Ne odustajemo od onoga što tražimo i to mora da bude svima jasno. U štrajku ćemo biti do daljeg, tačnije dok se naši uslovi ne ispune – kaže Veličkovićeva.

Direktor Đorđević je izjavio za beogradske medije da će štrajkom „Jumko“ izgubiti šansu za opstanak.

- Ja razumem sve radnike koji su obespravljenost tokom poslednjih godina pretvorili u štrajk, ali svi moramo biti svesni da ukoliko štrajk ne prestane, izgubićemo svaku podršku Vlade Srbije da „Jumko“ kao preduzeće čiji je vlasnik država opstane u ovoj fazi restruktuiranja.

Država je nama partner, a niko ni „majka ni maćeha“ – rekao je Đorđević.

Snežana Veličković odgovara da štrajk ni na koji način ne može da ugrozi poslovanje firme.

– Štrajk je po zakonu i zato što se godinama kršio Zakon o radu, neko treba da snosi posledice.

Zna se ko je firmu upropaštavao godinama, tako da štrajk više sigurno ne može da ugrozi „Jumko“ – kaže na kraju Veličkovićeva.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: