Počeli radovi na izgradnji Pozorišta

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.01.2014 - 13:36

Radovi na obnovi zgrade Pozorišta u Vranju koja je izgorela u požaru 2. jula 2012. godine, zvanično su počeli u ponedeljak performansom glumaca na mestu nekadašnje scene.

sa lica mesta sa lica mesta


Direkorka Pozorišta Radmila Đorđević izjavila je da je na praznik vreme za nova stvaranja. Ona je istakla da se otpočinjanjem radova borba za Pozorište ne završava, već da se samo nastavlja.

- Ovim činom vranjsko pozorište vraćamo na kulturnu mapu Srbije gde i pripada.

Optimizam, nada i ljubav svih nas koji smo godine provodili u ovom hramu, bili su naša vodilja da otpočnemo tešku i mukotrpnu borbu koja ne prestaje današnjim danom, već se nastavlja – rekla je Đorđevićeva.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić istakao je da početkom izgradnje Talijinog hrama svi zajedno pokazujemo visok stepen odgovornosti prema jednoj instituciji kulture, bez koje ovaj grad u prethodnih godinu i po dana nije bio to što jeste.

- Za ovo što se danas dešava, može se reći da je istorijska predstava u kojoj nema fikcije i u kojoj su svi akteri stvarni. I ne samo stvarni, već i rešeni da svoje uloge odigraju profesionalno i do kraja.

Imena režisera neću pročitati jer ih ima puno, preko 220. To su svi pojedinci i kolektivi koji su izdvojili sredstva za obnovu pozorišta i koji tako žarko žele da ponovo čuju lagani zvuk zavese koja se podiže i donosi duhovno otkrovenje – rekao je Antić.

Inače, prva faza rekonstrukcije zgrade Pozorišta trajaće 150 dana, a izvođač radova u vrednosti od 31.5 miliona dinara, je građevinsko preduzeće „Banković“ iz Crne Trave.

Aleksandar Aca Stojković
 

          

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: