Počeli radovi: Spaja se SLOBODNA ZONA sa Železničkom stanicom (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 07.05.2018 - 10:50

U ponedeljak su počeli radovi na rekonstrukciji dela Radničke ulice u Vranju, u okviru projekta koji grad Vranje realizuje u saradnji sa Ministarstvom privrede.

Milenković: Projekat će pospešiti dolazak investitora FOTO: D. Ristić/OK Radio Milenković: Projekat će pospešiti dolazak investitora FOTO: D. Ristić/OK Radio
Projektom je predviđeno proširenje, tako da širina kolovoza Radničke ulice bude sedam metara, uz postavljanje trotoara sa obe strane u širini od po 2,35 metara.
 
Radi se o kapitalnom projektu od velikog značaja za grad Vranje, rekao je gradonačelnik Slobodan Milenković.
 
- Na ovaj način smo želeli da indirektno povežemo Slobodnu zonu sa Železničkom stanicom i da budući investitori imaju mogućnost transporta robe železnicom, kao jednim od najjeftinijih transporta.
 
Ovaj projekat će pospešiti dolazak investitora u Vranje i njime ostvarujemo cilj da Slobodna zona bude motor razvoja, ne samo Vranja, nego i čitavog Pčinjskog okruga – rekao je gradonačelnik Milenković.
 
On je dodao da se u narednih mesec dana očekuje i uređenje zelenih ostrva, koja bi trebalo da doprinesu estetskom ugođaju na ulasku u grad.
 
Pored rekonstrukcije kolovoza u dužini od 900 metara, projekat predviđa i rekonstrukciju ulične rasvete i vodovodne i kanalizacione mreže, kao i atmosferske kanalizacije.
 
Sredstva su obezbeđena preko javnog poziva Ministarstva privrede za program „Razvoj poslovne infrastrukture“, a od ukupne vrednosti projekta od 37 miliona dinara sa PDV-om, grad Vranje učestvuje sa polovinom sredstava.
 
Rok za završetak radova koje izvodi preduzeće „Saba Belča“ je 60 dana.
 
     
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: