Počinje Maj mesec muzike

Lokalne vesti - Sreda 30.04.2014 - 12:22

Tradicionalna muzička manifestacija u Vranju, „ Maj mesec muzike“ ove godine trajaće od 5. do 30. maja.

Ova manifestacija, četrnesta po redu, biće održana u sklopu programa „ Vranjsko kulturno leto 2014.“

Izvedbe će se održavati svakog ponedeljka, srede i petka od 19 časova u Galeriji Narodnog muzeja Vranje.

Direktorica Muzičke škole „ Stevan Mokranjac“, Dragana Mladenović Ristić najavila je bogat program kako bi se ispoštovao svačiji ukus uz zvuke različitih instrumenata sa preko 120 izvođača, pa će sugrađani tako biti u prilici da poslušaju violinu, klarinet, flautu, klavir, gitaru,harmoniku, a na programu će se naći operske arije.

Završnog dana manifestacije posetioci će biti u prilici da prisustvuju koncertu profesora Muzičke škole koji će nastupiti kako pojedinačno tako i grupno.

Nela Dimitrijević, gradska većnica za kulturu, informisanje i vere u sklopu programa „ Vranjsko kulturno leto“ najavila je održavanje 9 manifestacija.

Tako će u noći između 17. i 18. maja biti održana „ Noć muzeja“ , početkom juna tradicionalno će biti obeležena gradska slava „Duhovski ponedeljak“, kada će biti obeleženo i devet vekova od rođenja Stefana Nemanje.

„ Dečije kulturno leto“ biće održavano u Vranjskoj Banji od 7. juna do 6. jula, svakog vikenda i to je jedan od projekata koji je dobio novčana sredstva na gradskom konkursu iz oblasti kulture.

Prvog vikenda jula biće održana i tradicionalna manifestacija „ Dani Karanfila“ , takođe u Vranjskoj Banji.

„Vranjsko kulturno leto“ obuhvatiće i organizaciju Memorijala „Bakija Bakić“, Međunarodnog festivala folklora i festivala animacije  „Zlatni puž“, a biće završeno održavanjem kulturno zabavnog događaja „Dani Vranja“ koji su predviđeni za 28. i 29. avgust.

- Objedinjavanje nekoliko manifestacija pod okriljem „Vranjskog kulturnog leta“ pokušaj je da se izbegnu ranije greške organizatora kada su se datumi održavanja istih preklapali. Tako da bi ovaj program trebao da bude odrednica kako bi se organizatori manifestacija izborili za svoju publiku- napomenula je Dimitrijević.

Zamenik gradonačelnika Dragoljub Stevanović rekao je da će sve manifestacije biti finansirane u skladu sa predviđenim budžetskim sredstvima i da neće biti njihovih prekoračenja.

Za potrebe održavanja manifestacije „ Maj mesec muzike“ iz gradskog budžeta planirana su izdvajanja od 100.000 dinara, a događaj se realizuje u organizaciji Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Grada Vranja.

autor: Milan Zdravković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: