Počinje prijava za prvih 16.000 dinara

Lokalne vesti - Ponedeljak 01.03.2021 - 10:39

Danas počinje prijava firmi za državnu pomoć u visini od tri puta po pola minimalne zarade, koju će dobiti 1.505.093 radnika u mikro, malim, srednjim i velikim preduzećima.

FOTO: S.Tasić/OK Radio FOTO: S.Tasić/OK Radio

Prema računici ministarstva finansija, upravo toliko zaposlenih može da računa na novac iz trećeg ekonomskog paketa podrške privredi, a prva uplata polovine "minimalca" sledi 8. aprila, naveo je ministar Siniša Mali.

Zatim će u sličnim terminima stizati po pola minimalne zarade i u maju i junu.

Ova podrška praktično "pokriva" zarade za mart, april i maj, a firme će ukupno, po svakom radniku, dobiti oko 48.000 dinara, odnosno tri puta po oko 16.000, što je polovina minimalne plate u Srbiji.


Prijava poslodavaca za dobijanje martovske polovine minimalca u iznosu od oko 16.000 dinara počinje danas, trajaće do kraja meseca, a taj novac će biti isplaćen 8. aprila.

Poslodavci će se za tu vrstu pomoći prijavljivati svakog meseca, odnosno i u aprilu i maju, popunjavanjem jednostavnog obrasca na portalu Poreske uprave.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: