Počinje "Slobodna zona"

Lokalne vesti - Petak 09.05.2014 - 14:56

U Vranju u petak počinje festival dokumentarnih i igranih filmova „Slobodna zona“ koji će trajati do nedelje 11. maja.

Ilustracija Ilustracija

Građani Vranja biće u prilici da pogledaju šest filmova koje je beogradska publika izglasala kao najbolje na poslednjim projekcijama festivala, održanim u novembru 2013. godine.

U petak će  biće prikazani filmovi „Perverznjakov vodič kroz ideologiju“ Velika Britanija, Irska i „Gangster te voli“, Hrvatska.

U subotu 10. maja, Vranjanci će biti u prilici da pogledaju filmove „Prekinuti krug“ Belgija i „Sutra“, Rusija. Poslednji dan festivala, nedelja, 11. maj, rezervisan je za filmove „Lunchbox“ , Indija, Francuska, Nemačka, SAD i „Duh 45-te“ Velika Britanija.

Projekcije u petak počinju od 19 i 23 časa,  a subotom i nedeljom od 17 i 21 čas.

„Slobodna zona“  se u Vranju realizuje u saradnji sa NVO „ Generator“ .

Jelena Velikinac, iz ovog udruženja, naglašava da su ovi filmski naslovi nepravedno zapostavljeni od strane bioskopske publike, kako širom sveta tako i u našoj zemlji.

“Slobodna zona” će u saradnji sa medijskom kućom “MTV” i dnevnim novinama “24 sata” dodeliti i nagrade onima koji napišu najbolju kritiku, recenziju, ili kratak esej o jednom od filmova sa programa Turneje.

Radove, ne duže od 3000 karaktera tokom trajanja turneje zainteresovani mogu poslati na mejl: recenzija@freezonebelgrade.org
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: