Počinje stručna praksa!

Lokalne vesti - Sreda 13.11.2013 - 09:34

U prepunoj sali Skupštine Grada Vranja u utorak su svečano potpisani prvi ugovori sa diplomiranim studentima o obavljanju stručne prakse.

sa skupa u Skupštini grada sa skupa u Skupštini grada

Programom stručne prakse  obuhvaćeno je  296 svršenih studenata sa prosekom ocena sedam, ne stariji od 35 godina.

Iz budžeta grada Vranja prema rečima gradonačelnika Zorana Antića za te namene izdvojeno je oko 70 miliona dinara, a visokoškolci će u narednih godinu dana zarađivati oko 20.000 dinara mesečno.

Stručna praksa počinje 15. novembra ove i trajaće do 15. novembra 2014. godine, rečeno je u Skupštini grada gde je prvog dana potpisano 120 ugovora .

Tom prilikom se gradonačelnik Antić zahvalio  visokoškolcima  na kandidovanju i strpljenju, jer ovaj proces kako je kazao nije bilo lako uraditi

- Grad Vranje jedini je  u ovome istrajao i učestvovao do kraja uz podršku NSZ -a i poslodavaca koji su prihvatili poziv Gradske uprave da učestvuju u realizaciji programa stručne prakse.

Mnogo je bilo priča u prethodnom periodu da je ovo jalov posao, da se neće završiti, da u ovom poslu ima mnogo politizacije i strančarenja.... Ali  ja vam odgovorno tvrdim da toga nije bilo nema i neće ga biti - kazao je gradonačelnik Antić.

On je napomenuo  da su principi jasno postavljeni i da su obuhvaćeni  mladi ljudi koji su na evidenciji NSZ, a ispunjavaju pomenute uslove.  

- Svako ime i prezime obrazovni profil mesto poslodavca i prosečna ocena kandidata biće objavljeni, da ne bi bilo sumnji u onome što radimo.

Koliko se budete posvetili svom poslu koliko ga budete ozbiljno shvatili kod svojih poslodavaca toliko je vaša šansa veća da u narenom periodu na tim mestima ostanete – kazao je Antić.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: