Počinje Svetosavska nedelja

Lokalne vesti - Četvrtak 16.01.2014 - 11:08

Ovogodišnja „Svetosavska nedelja“ biće otvorena 21. januara u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju.

sa ranijih obelezavanja sa ranijih obelezavanja


Iste večeri biće otvorene izložbe fotografija Stanka Kostića i slika Jelene Simović.

Narednog dana, dečji pisac Jasminka Petrović će se družiti sa učenicima vranjskih škola, a u Domu vojske, biće održan koncert grupe „Oganj“.

Na istom mestu, sutradan, biće održano književno veče i promocija knjige „Ljubav to si ti“, na kojoj će govoriti Valentina Zlatanović-Marković, autorka Veselinka Stojković, recenzent i Irena Arsić, urednica.

U petak 24. januara biće organizovana Prodajna izložba radova nastalih u okviru Dečje kreativne radionice „Svetosavska nedelja“ i otvorena izložba likovnih radova učenika.

U sali Doma vojske Srbije biće dodeljene nagrade najboljim recitatorima, likovnim i literarnim radovima, a planirana je i promocija  lista „Srećni dani“.

U subotu 25. januara, u Sali Doma vojske, biće održan koncert Trio gitara „Balkanske žice“, dok će u nedelju 26. januara biti održana Duhovna akademija pravoslavne Eparhije vranjske, na kojoj će govoriti Goran Maksimović, dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

U programu će nastupiti Hor muzičke škole "Stevan Mokranjac" i glumci pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja.

Poslednjeg dana manifestacije, u ponedeljak 27. januara, u Sabornom hramu Svete Trojice biće obavljeno rezanje slavskog kolača i organizovana proslava Dana Svetog Save u školama. Takođe, u hotelu Vranje,  biće organizovan i tradicionalni „Bal prosvetnih radnika“.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: