Počinju "Borini pozorišni dani"

Lokalne vesti - Sreda 16.10.2013 - 09:40

Ovogodišnja manifestacija "Borini pozorišni dani" biće održana od 21. do 25. oktobra u Domu vojske u Vranju.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Moto manifestacije biće "Izgubljeni u vremenu", a publici će biti predstavljen bogat program pozorišnih komada.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić izražava očekivanje da će "Borini pozorišni dani" naredne godine biti održani u obnovljenoj zgradi pozorišta "Bora Stanković" koje je do temelja izgorelo u požaru 2. jula 2012. godine.

Direktorka pozorišta "Bora Stanković" Radmila Đorđević kaže da su većinom sve predstave koje će biti odigrane na manifestaciji do sada nagrađivane.

- Birali smo predstave koje su po umetničkom kvalitetu vredne pažnje.

Sve predstave na festivalu pokušaće da odgovore na pitanje dokle smo stigli, da li smo izgubljeni, ima li šanse da se vratimo i nastavimo na nekom drugom putu gde ima nade za nas – kaže Đorđevićeva.

U programu "Borinih pozorišnih dana" Narodno pozorište iz Beograda gostovaće sa predstavom "Mali bračni zločini", Narodno pozorište Sombor sa komadom "Čarobnjak", a pozorište "Bora Stanković" iz Vranja prikazaće "Slučajnu smrt jednog pritvorenika".

Na manifestaciji će biti izvedena i predstava "Mali Geza" Narodnog pozorišta iz Pirota, kao i komad "Čorba od kanarinca" beogradskog Zvezdara teatra.

Manifestaciju su pomogli Ministarstvo kulture, koje je izdvojilo 1.500.000 dinara, Uni Credit banka sa 200.000 dinara, kao i brojni sponzori.

Cena kompleta ulaznica je 2 000 dinara, a pojedinačno 500 dinara i mogu se kupiti u Domu vojske.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: