Podiže se JARBOL na ulazu u Vranje (VIDEO)

Lokalne vesti - Petak 24.08.2018 - 10:59

Na prostoru u Radničkoj ulici, na ulazu u grad, ovih dana se vrše pripreme za izgradnju odmorišta na kome će se uzdizati jarbol sa zastavama Srbije i Vranja.

Trenutno se rade zemljani radovi FOTO: G. Mitić/OK Radio Trenutno se rade zemljani radovi FOTO: G. Mitić/OK Radio
Krajnji rok za podizanje jarbola na ulazu u grad je 15. septembar, potvrdio je OK Radiju nadzorni organ građevinski radova u Radničkoj ulici, Stojan Krmpota.
 
Trenutno se rade zemljani radovi i uskoro će biti izvršen iskop za temelj.
 
- Planirano je da se napravi jedno malo odmorište oko tog jarbola.
 
Prostor će biti oivičen i popločan behaton pločama, uz nekoliko klupa, kanti za otpatke i nešto cveća i zelenila – otkriva za OK Radio Krmpota.
 
Novi jarbol sa noćnim osvetljenjem će biti postavljen na mestu starog Simpovog jarbola.
 
- Iako je bilo predviđeno da jarbol bude visok 12, mislim da ćemo ići na 18 metara, a ne njemu će biti postavljena zastava od pet metara – navodi Krmpota.
 
Radovi se izvode u okviru rekonstrukcije Radničke ulice, gde je završeno asfaltiranje dela ove ulice.
 
Ideja da Vranje dobije jarbol sa zastavom aktuelizovana je pre tačno godinu dana, kada su čelnici Beograda najavili izgradnju jarbola sa nacionalnim znamenjem na prostoru Ušća.
 
Tada je gradonačelnik Slobodan Milenković izjavio da će i Vranje dobiti sličan simbol, što je njegova zamisao od ranije.
 
U video klipu ispod teksta možete videti izgled asfaltiranog dela Radničke ulice od Simpa do raskrsnice gde će biti postavljen jarbol.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
sasa
25.08.2018. , 11:20
Sve smo zavrsili,svi su zaposljeni..rupe zakrpljene,para ima,narod nezna sta ce sa tolikim novcem i viskom radnih mesta I SAMO NAM JOS JARBOL FALI.....bravo
Bender
08.03.2019. , 22:00
Koji intelektualac je doneo odluku da se ovako naopako postavi zastava?