Podrška mladim poljoprivrednicima

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.09.2021 - 11:46

Ugovor između Grada Vranja, Regionalne razvojne agencije Pčinjskog okruga i Fondacije Ana i Vlade Divac, o formiranju fonda za podršku razvoju malih poljoprivrednih gazdinstava na području Grada Vranja, uz tehničku podršku USAID Programa za konkurentnu privredu.

FOTO: S.Tasić/OK Radio FOTO: S.Tasić/OK Radio

Potpise na ovaj dokument stavili su u ime grada, gradonačelnik dr Slobodan Milenković, u ime Regionalne razvojne agencije, direktorka Bojana Tasković i u ime Fondacije Ana i Vlade Divac, direktorka Ana Košel.

- Fondacija Ana i Vlade Divac prisutna je u Vranju kroz različite projekte već godinama.

Projekat kojim se formira Fond za podršku razvoju malih poljoprivrednih gazdinstava jedan je od najbitnijih projekata na kojima radimo.

Zapošljavanje mladih, žena, zapošljavanje u globalu, prioritet je o kojem najviše brinemo.

Do sada, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, radimo u preko 80 opština u Srbiji i podržali smo preko 1.500 poljoprivrednih gazdinstava.

Međutim, ovo je inovativna ideja i veliko je zadovoljstvo da su Grad Vranje i Regionalna razvojna agencija Pčinjskog okruga naši partneri.

Ukupna vrednost fonda  je 6 miliona dinara, od kojih je grad Vranje izdvojio 5 miliona, a Fondacija Ana i Vlade Divac milion dinara -  naglasila je Ana Košel.

Reč je pozajmicama koje su vrlo povoljne.

- Ugovor koji smo upravo potpisali sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Regionalnom razvojnom agencijom Pčinjskog okruga i formirali fond za podsticaj i razvoj poljoprivredne proizvodnje, kao i poboljšanje materijalnog položaja proizvođača je pre svega inovativni.

Ovo je prilika da pozovem sve poljoprivredne proizvođače da se prijave na konkurs, jer ovo je još jedna podsticajna mera za njih
- istakao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta grada Vranja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: