PODZEMNI KONTEJNERI stigli u Vranje

Lokalne vesti - Subota 15.12.2018 - 11:58

Javno preduzeće "Komrad" Vranje dobilo je kontigent podzemnih kontejnera koji će biti postavljeni na četiri lokacije u gradu

Kontejneri za otpad, pet ambalažu i staklo FOTO: Kontejneri za otpad, pet ambalažu i staklo FOTO:
Lokalna samouprava je izdvojila oko 4,2 miliona dinara za nabavku 10 podzemnih kontejnera finske firme „Molok“ koji će omogućiti efikasnije prikupljanje otpada iz centralnog gradskog jezgra. 
 
Nakon izvršene javne nabavke, posao nabavke i postavljanja kontejnera je poveren novosadskoj firmi „Alegrina NS“.
 
Prethodno je "Komrad" nabavio i specijalni kamion – kiper sa mehaničkom rukom za pražnjenje ovih kontejnera.
 
Novi sistem bi trebalo da, pored estetskog ugođaja, omogući efikasniju higijenu i spreči raznošenje smeća po najužem centru grada.
 
Kako je predviđeno, u četiri kontejnera će se prikupljati komunalni otpad, četiri će biti korišćeni za pet ambalažu, a još dva za staklo.
 
Prema rečima Nele Cvetković, izvršne direktorke vranjskog "Komrada" kapacitet ovih savremenih posuda je oko pet tona ili četiri puta veći od standardnih limenih kontejnera za smeće.
 
- Planirali smo da podzemni kontejneri za sada budu postavljeni na četiri lokacije u najužem centru grada.
 
Jedna će biti kod Gimnazije, druga kod parkinga pored Doma kulture, treća kod O.Š. „Vuka Karadžić“ i četvrta preko puta gradske crkve – navodi Cvetkovićeva.
 
Kako ona navodi, nakon Beograda i Novog Sada, Vranje će biti treći grad u Srbiji u kojem će biti instalirani savremeni, podzemni kontejneri.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: