Policajci pod istragom zbog lažiranja

Lokalne vesti - Petak 18.10.2013 - 13:25

Vranje - Nakon pisanja OK Radija o slučaju komandira bujanovačke policije koji je avgusta ove godine sa još nekoliko lovaca lovačkom puškom lovio na nedozvoljenom mestu, pucajući pritom na ljude i kuće, unutrašnja kontrola MUP-a iz Vranja pokrenula je disciplinski postupak protiv četiri policajca.

deo izvestaja unutrasnje kontrole deo izvestaja unutrasnje kontrole

 

Nakon što je tekst na našem portalu izašao 12. avgusta ove godine, usledile su brojne pretnje tužbama zbog, navodno, „zlonamernog i neistinitog pisanja OK Radija“.

 

Ubrzo je unutrašnja kontrola MUP-a Srbije završila postupak pretresa celog slučaja i konstatovala da je bilo propusta u radu službenika Policijske stanice u Bujanovcu, pošto u njihovom izveštaju sa lica mesta nije bilo imena komandira policije Gorana Jovića i lažirani su podaci o udaljenosti mesta sa kog je pucano do prvog naselja.

 

– U konkretnom slučaju od strane nadležnih starešina PU Vranje utvrđeni su propusti u radu policijskih službenika iz Bujanovca Gorana Markovića, Bojana Stojanovića, Bobana Stankovića i Murata Mustafe, te je protiv njih pokrenut disciplinski postupak za težu povredu službene dužnosti – piše u izveštaju kontrole MUP-a.

 

Kako se saznaje, disciplinski postupak ne znači i suspenzija navedenih policajaca, ali će nakon završetka prvostepenog postupka, biti doneta odluka o suspendovanju službenika i njihovom daljem statusu.

 

Predsednik MZ Klenike, gde su lovci pucali, Saša Arsić kaže da je svoju „glavu stavio u torbu“, jer je o celom slučaju obavestio ministra policije i vrh MUP-a.

 

– Imam informaciju da mi bujanovački policajci spremaju osvetu pretresom kuće. Drago mi je što je istina izašla na videlo, ali mi nije drago što sam za pomoć morao da se obratim najvišim državnim instancama.

 

Ukoliko se zakon u ovoj državi poštuje, poštovaćemo ga svi ili niko i tu nema pogovora – kaže Arsić.

 

On dodaje da su protiv policajca Gorana Jovića koji je pucao i ljudi koji su vršili i lažirali uviđaje podnete i privatne krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu, te da je istraga po tim prijavama u toku.

 

Podsećanja radi, 11. avgusta ove godine grupa lovaca je u ranim jutarnjim satima pucala na divlje životinje, u pravcu kuća u selima Klenike i Sveta Petka kod Vranja.

 

Tom prilikom meštanin Stojanča Stojanović je povređen, jer je prilikom rafalne pucnjave skočio sa ploče nezavršenog objekta na kome je izvodio radove.

 

Aleksandar Aca Stojković

OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: