Policija dovela vodu u Bajin Dol

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.11.2013 - 08:11

Radnici PU Vranje na čelu sa načelnikom Slađanom Velinovićem pokrenuli su akciju pomoći porodici iz planinskog zaseoka Bajin Dol u Golemom Selu kod Vranja.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Oni su sakupili dovoljno novca da se kupi 2000 metara plastičnog creva kako bi im doveli vodu u dvorište.

Da bi to uradili moralo je da se iskopa 1500 metara dužine kanala  od izvora do dvorišta kuće, da se postavi crevo i zatrpa.

U radovima su učestvovali policajci sa načelnikom, njih sedmorica, a dva dana je na mobu dolazilo po 15 meštana da pomognu i odrede posao kako treba.

Tehničku logistiku pružio im je Novica Cvetković, laborant ZS Vlase. U nedelju, 3. novembra, radovi su završeni, a potom su policajci priredili svečan ručak za sve koji su učestvovali u akciji.

Starina Vlada, glava kuće posle iznenadne smrti sina Jovice (45), zaplakao je od sreće jer je poslednja Jovičina želja bila da se dovede voda do kuće, uvede unutra kako bi imali najosnovnije uslove za život, da mogu da se kupaju, da zimi ne sakupljaju sneg i tope ga u velikim loncima.

- Voda je dovedena iz mesta Kujnac, zaseok Baljkovac u Golemom  Selu.

Sve je finasirao vranjski MUP, dovodili su stručnjake da snime situaciju i odradili sve po propisu. Hvala  im puno, Bog da im podari zdravlje i sreću.

Pomogli su nam i komšije, meštani, zato i njima mnogo hvala, svi su voleli našeg Jovicu, bio je dobar čovek, mrava nije zgazio – naviru suze starini Vladi.

Do sada su vodu donosili sa nekog izvora daleko oko kilometar od kuće.

Deca, Milena (12) i Miroslav (10) su prednjačila u tome, zajedno sa majkom Milunkom. Sada će donositi samo za piće dok se ne napravi kaptaža.

Ostalo je da se sagradi bazen za vodu, za koga Velimirovići nemaju pare jer im treba 10 džakova cementa, kamion peska i armature gvožđa, a to je po nekoj računici oko 300 evra.

Do tada imaće vodu u buradima, a kad ih napune teći će niz livadu. Voda je tehnička, a veruju, daće Bog i dobri ljudi da je uvedu u kuću i piju.

Podsećanja radi, Jovica Velimirović je umro 25. marta ove godine. Radio je u “Jumku” u Golemom Selu, imao je platu 12.500 dinara, ali je nije primio šest meseci. Isto i njegova supruga, čija je plata bila oko 10.000 dinara.

Tri dana pre nego što će umreti, u petak 22.marta, javili su im da su plate legle u Poštansku štedionicu u Vranju na žiro račune.

Otišao je da ih podigne, da uzme čekove i kupi crevo za vodu. Uplata je kasnila, vidno iznerviran potražio je suprugu u vranjskoj bolnici gde je bila na pregledu, u hodniku se srušio i pao u komu.

Iz kome se više nije probudio. Srce nesrećnog čoveka, koji se mučio sa suprugom i decom da preživi, nije izdržalo.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: