Policija jurila krijumčare po njivama

Lokalne vesti - Sreda 22.04.2015 - 11:09

U selu Moštanica kod Vranja policija je sprečila krijumčarenje 10 državljana Sirije, saopšteno je iz PU Vranje.

Trgovina ljudima sve unosniji posao na jugu foto MUP Trgovina ljudima sve unosniji posao na jugu foto MUP

Policija je zaustavila putničko vozilo beogradskih registarskih oznaka, u kome su se nalazili državljani Sirije, koji su na nezakonit način ušli iz Makedonije u Srbiju.

Vozilom je upravljao J. D. (48) iz Vranja, koji se dao u bekstvo, ali ga je policija pronašla i saslušala, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Po ovlašćenju Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju osumnjičeni je pušten da se brani sa slobode, a policija je donela rešenje o zadržavanju do 48 sati Ž. F. (31) i D. H. (27) sa područja Vranja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni zameniku tužioca.

Sumnja se da su Ž. F. i  D. H, u saradnji sa J. D. i još jednom osobom koja je u bekstvu, učestvovali u krijumčarenju državljana Sirije.

Osoba za kojom policija traga, pored krijumčarenja ljudi, sumnjiči se i da je izvršila krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprave, s obzirom da su registarske tablice na vozilu kojim su prevezeni migranti falsifikovane.

Državljanima Sirije otkazan je boravak u Srbiji sa zabranom ulaska u trajanju od 12 meseci.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: