Policija najavljuje rigoroznu kontrolu maturanata

Lokalne vesti - Četvrtak 30.05.2013 - 09:57

U vreme maturskih večeri u Vranju će u narednih deset dana biti pooštrene kontrole saobraćaja, najavljuju iz PU Vranje.

ilustracija ilustracija

Na ulicama će biti više policajaca, a policijske patrole nalaziće se i u blizini objekata gde se organizuju proslave, kod hotela „Vranje“ i restorana „Tron“.

Tomislav Spasić, v.d. načelnika Saobraćajne policije PU Vranje najavljuje i rigorozno kažnjavanje za one koji na bilo koji način budu ugrožavali bezbednost u saobraćaju.

- Apelujemo na roditelje da decu  dovezu na proslavu i da po završetku maturske večeri kolima dođu po njih kako bi sprečili maturante da voze u alkoholisanom stanju – kaže Spasić.

Spasić je podsetio da su pre tri godine u saobraćajnoj nesreći stradala dva maturanta iz Preševa.

Neprilagođena brzina i upravljanje vozilom u alkoholisanom stanju  prema njegovim rečima najčešći su uzroci saobraćajnih nezgoda.

- Preduzimaćemo maksimalne mere zbog bezbednosti  maturanata  i ostalih učesnika u saobraćaju. Oni koji sednu za volan sa dozom od preko 1,2 promila alkohola u krvi biće zadržani u pritvoru- objašnjava Spasić.

U celoj priči prema njegovim rečima odgovornost imaju i profesori i direktori škola koji organizuju proslave.

- Njihova je obaveza da apeluju na učenike da budu uzdržani i ne narušavaju ne samo bezbednost u saobraćaju već i javni red i mir u Vranju – kaže na kraju Spasić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: