Policija: Nikolić zlouporebljava funkciju poslanika

Lokalne vesti - Petak 17.01.2014 - 15:21

Nezavisni sindikat policije u Vranju saopštio je da narodni poslanik Dragan Nikolić zloupotrebljavajući funkciju poslanika u kontinuitetu omalovažava, vređa i ruši ugled policije.

Ilustracija Ilustracija

Sindikat je u saopštenju do detalja opisao sled događaja u utorak u kancelariji advokata Dragana Nikolića.

- Narodni poslanik Dragan Nikolić je 15. januara iz svoje advokatske kancelarije u Vranju pozvao policijske službenike koji su vršeći redovnu patrolnu delatnost slučajno naišli i od istih zatražio pomoć, nakon čega su policijski službenici odmah intervenisali i u prostorijama PU u Vranju radi utvrđivanja identiteta doveli četiri lica.

Ubrzo je u pomenutoj upravi, a na poziv policijskih službenika pristupio i poslanik Nikolić, koji je podneo krivičnu prijavu na zapisnik.

Ovlašćena službena lica izvršila su konsultaciju sa zamenikom Osnovnog javnog tužioca u Vranju, koji se izjasnio o kvalifikaciji dela.

Celokupnim postupkom koji se odvijao u PU u Vranju rukovodio je zamenik Tužilaštva – piše u saopštenju u kome se dodaje da su netačni navodi narodnog poslanika da je policija predala lažne podatke tužiocu i pokušala da prerekonstruiše čitav događaj.

- Policijski službenici su protiv četiri lica podneli krivičnu prijavu za krivično delo Ugrožavanje sigurnosti, pa su tri lica zadržana a jedno je pušteno po odobrenju zamenika tužioca.

Prilikom obrade dela sa svim detaljima upoznat je zamenik gde je uz krivičnu prijavu priložena i drvena palica, oduzeta od jednog lica na licu mesta prilikom pregleda i samim tim demantujemo izjavu poslanika Dragana Nikolića koji je obmanuo javnost tvrdeći da je palica koja je pronađena kod napadača „prećutana“ od strane policije – tvrde u sindikatu.

U saopštenju dalje piše da Nikolić uporno i u kontinuitetu svojim neistinitim saopštenjima i izjavama vređa i ruši ugled policije kad god za to nađe pogodnu priliku.

- Građani Vranja treba da znaju da će policija uvek, korektno i profesionalno stati u zaštitu svakog pojedinca, bez obzira na rasnu, versku ili političku pripadnost.

Ovo nije prvi put da gospodin Nikolić omalovažava rad PU u Vranju, jer je to činio i 29. aprila prošle godine, kada se ispred PU u Vranju, popeo na haubu putničkog vozila i vređao policijske službenike a potom i napao načelnika PU Vranje, vređajući ga na najgori mogući način, o čemu su građani upoznati.

Pozivamo gospodina Nikolića da izađe u javnost i saopšti iz kog razloga je tražio pomoć policije, smatrajući sebe ugroženim i da građanima objasni zašto je došlo do problema u njegovoj advokatskoj kancelariji.

Krajnje je nemoralno sa njegove strane da u svojim saopštenjima zloupotrebljava funkciju narodnog poslanika i omalovažava rad policijskih službenika koji su pružili pomoć i postupili na zakonit, profesionalan i čestit način.

Da li gospodin Nikolić može sutradan da izađe na ulicu i pogleda u oči policajce koji su mu pomogli? – pitaju na kraju iz Sindikata policije.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: