Pomoć za bujanovačke izbeglice

Lokalne vesti - Petak 28.02.2014 - 12:05

Vranje - Stručna škola iz Bujanovca "Sveti Sava" zajedno sa udruženjem “Za naše Vranje” sprovela je akciju prikupljanja garderobe i hrane za porodice izbegle sa Kosova kojima je 29. novembra 2013. godine izgorela baraka u kojoj su živeli.

Sa lica mesta Sa lica mesta

- Srdačno smo primljeni od strane pedagoga škole Snežane Mišić koja je tom prilikom izjavila da je škola ponosna na njihovu  učenicu Jefimiju Dimitrijević, njen rad i rad njenih drugova i drugarica oko ove akcije.

Škola je prezadovoljna što je “Udruženje za naše Vranje” uključilo njihove učenike u volonterski rad – navode iz Udruženja za OK Radio.

Nakon posete školi i preuzimanja prikupljenih stvarri humanitarci su posetili i ugrožene porodice.

- Uručili smo im pomoć, zahvalnost se jasno videla na njihovim napaćenim licima.

Kod ovih  ljudi se vidi sloga, jedni o drugima brinu, zajedno dele i ono malo što imaju.

Porodicama je pomoć i dalje neophodna i to u vidu osnovnih kućnih aparata (pegla, usisivač, veš mašina…), kao i novčana pomoć – kažu u Udruženju.

Posebnu zahvalnost za uspešnu akciju udruženje upućuje direktoru škole Novici Manojloviću, razrednoj starešini Jeleni Nešić i pedagogu škole Snežani Mišić koji su podržali ovu humanitarnu akciju i zajedno sa učenicima i ostalim kolegama prikupili pomoć.

Podsećanja radi, u požaru je izgorela baraka od 150 kvadratnih metara u kojoj su porodice živele. Izgoreo im je nameštaj, garderoba, tehnika...

Na svu sreću žrtava nije bilo a porodice su zbrinute i nisu pod vedrim nebom, ali nažalost uslovi u kojima žive su veoma teški.

- Ono što brine, to je da ih niko iz bujanovačke opštine nije posetio i pružio im pomoć.

Žalosno je da i posle tri meseca od katastrofalnog požara niko nije preduzeo bar da se očisti taj prostor jer tu se igraju deca, pa se neko može i povrediti – ističu u Udruženju.

Novac za ove porodice može se uplatitii na ziro racun: Maksimović Jasna Komercijalna banka 205-9011005344470-52 a prikupljene stvari možete doneti u kancelariju “Udruženja za naše  Vranje”, Blok Pošta-Banka, treći sprat, lokal br.3 ili na broj 064 482 50 26.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: