POMOZIMO profesorki Dejković da kupi lek za KARCINOM

Lokalne vesti - Petak 14.06.2019 - 09:21

Kolektiv zaposlenih u OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu, u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju, organizuje prodajnu izložbu humanitarnog karaktera za pomoć Negici Dejković, mladoj profesorki engleskog jezika, koja se leči od karcinoma.

Izložba u Galeriji Nraodnog muzeja u Vranju. Foto: D.Ristić/OK Radio Izložba u Galeriji Nraodnog muzeja u Vranju. Foto: D.Ristić/OK Radio

Profesorka Dejković je pre 15 godina, u svojoj 30 - oj godini obolela od jednog oblika raka limfnih žlezda.

Sve to je ostavilo traga na njenom zdravlju, jer je usledio još jedan oblik karcinoma debelog creva, a potom i karcinom pluća. Tako je ona onkološki pacijent poslednjih 15 godina.

Sve terapije koje je Dejkovićeva primala, a koje je pokrivao RFZO, nisu dale željene rezultate.

Konzilijum lekara u Vranju i Nišu odlučio je da u lečenje Dejkovićeve mora da se uključi lek „Avastin“,
koji se nabalja u inostranstvu i nije na pozitivnoj listi RFZO.

Negica i njena porodica nisu u mogućnosti da sami obezbede sredstva za kupoviu ovog leka, te organizatori apeluju na sve ljud edobre volje da dođu u petak 14. Juna u Galeriju Narodnog muzeja u Vranju i da se u okviru prodajne izložbe uključe u akciju pomoći za lečenej provesorke Dejković.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Dragoslav
14.06.2019. , 09:59
Poštovani,lek AVASTIN je na pozitivnoj C list lekova RFZO, kao prva linija terapije za opisane indikacije u stadijumu IVb maksimalno 10 terapija nakon operacije i za dijagnoze C56;C57 i C48 do godinu dana nakon operativnog lečenja uz hemioterapije. Propisuje se na predlog ustanova tercijalnog nivoa za nas najbliža Klinika za onkologiju KC Niš. Detalje možete naći na sajt RFZO u delu Lista lekova.