Ponovo PROMENA REŽIMA RADA sudova u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 08.07.2020 - 10:58

Osnovni i Viši sud u Vranju doneli su nove odluke o organizovanju rada u skladu sa odlukom o određivanju posebnih mera zaštite stanovništva od zarazne bolesti Covid-19 na teritoriji grada Vranja.

Obavezno merenje telesne temperature na ulazu u sud FOTO: D. Ristić/OK Radio Obavezno merenje telesne temperature na ulazu u sud FOTO: D. Ristić/OK Radio
Novim odlukama se stavljaju van snage prethodne odluke o režimu rada tokom trajanja vanredne situacoje na teritoriji grada Vranja, donete 2. jula.
 
Prema novom režimu rada u sudovima će se obavezno pre početka rada vršiti pranje, čišćenje i dezinfekcija prostora, pribora i opreme, kao i provetravanje prostorija i sve to će biti ponovljeno još najmanje jednom u toku dana.
 
Između ostalog, zabranjuje se okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.
 
U toku rada je neophodno održavanje socijalne distance svih prisutnih na rastojanju od dva metra, a broj prisutnih osoba u prostoriji se ograničava na neophodni minimum.
 
Sudije, odnosno predsednici veća su u obavezi da organizuju rad u sudnici uz primenu obavezne socijalne distance od dva metra, upotrebu maski, rukavica, po potrebi i vizira i da ne dozvole da u sudnici boravi osoba koja se ne pridržava ovih mera.
 
Na ulazu u zgradu suda za sva lica je obavezna dezinfekcija ruku i obuće na dezobarijeri, merenje telesne temperature beskontaktnim toplomerom. 
 
Sve osobe sa evidentiranom povišenom temperaturom trenutno će se udaljiti iz objekta i uputiti na javljanje lekarima
 
U zgradi suda obavezno je nošenje maski i rukavica, a oni koji se toga ne pridržavaju, biće udaljeni iz objekta.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: