Ponovo radi DOM KULTURE U NERADOVCU

Lokalne vesti - Četvrtak 04.11.2021 - 13:32

Udruženje građana “Aktivisti iz komšiluka” organizuje događaj “Ponovo radi Dom kulture Neradovac” u subotu 6. novembra koji će biti održan u velikoj sali Doma kulture u Neradovcu od 13 do 16 časova.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio

Ovaj događaj predstavlja izložbu umetničkih radova mladih umetnika iz Vranja i Neradovca, Stefane Stojković i Miloša Dodića, a uz njihove radove biće izložene i stare fotografije iz istorije Doma kulture i samog sela Neradovca.

- Dom kulture u Neradovcu je izuzetno važan objekat za sve meštane ovog sela. On je bio dom mnogim tradicinalnim kulturnim manifestacijama, a meštane za njega vežu mnogobrojne lepe uspomene.


Iako smo svedoci da ova zgradu dugo godina propada, ona i dalje predstavlja značajan resurs lokalne zajednice.

U prethodnom periodu naše udruženje je uspelo da zgradu rehabilituje u skladu sa mogućnostima, a sada smo spremni da joj udahnemo novi život.


Cilj ovog događaja je da, pored promocije radova mladih umetnika i prisećanja prošlih vremena, otvori diskusiju o budućoj nameni ovog objekta i potrebi njegove rekonstrukcije u skladu sa tom namenom.

 Rešenje treba tražiti u preseku potreba i mogućnosti grada Vranja i meštana. Zbog toga smo pozvali i meštane i predstavnike grada kako bismo započeli veoma važan proces.


Svi prisutni imaće priliku da predlože potencijalno rešenje za Dom kulture,a predlozi će biti istaknuti na posebnom mestu u sali
– kažu iz Udruženja „Aktivisti iz komšiluka“.

Konkurs „Šta nam teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM 42 iz Leskovca, GM Optimist iz Gornjeg Milanovca uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: