POPISIVAČI IMOVINE dobili ugovore

Lokalne vesti - Subota 12.05.2018 - 01:11

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković potpisao je ugovore sa 16 lica, koja će narednih meseci biti angažovana na popisu nepokretnosti.

Ekipa popisivača FOTO: vranje.org.rs Ekipa popisivača FOTO: vranje.org.rs
Vranje je jedna od 45 lokalnih samouprava, gde se realizuje projekat „Reforma poreza na imovinu", vrednosti šest miliona franaka, koji finansira Švajcarska kancelarija za razvoj i saradnju SDC
 
Cilj je da se sagleda pravo stanje na terenu i sačini realna baza podataka nepokretnosti
 
- Očekujemo povećanje prihoda između 80 i 100 miliona dinara, a ta sredstva iskoristićemo za potrebe naših sugrađana. 
 
Razmišljamo o poboljšanju pružanja usluge socijalne zaštite, zatim povećanju novčane nadoknade za porodilje, ali i druga davanja koja imaju za cilj stvaranje  boljih uslova života - najavio je gradonačelnik Slobodan Milenković.
 
Po rečima zamenika gradonačelnika i koordinatora za realizaciju projekta Nenada Antića, ispoštovana je formalno pravna procedura.
 
- Pred vama je ozbiljan zadatak, koji zahteva visok stepen odgovornosti.
 
Očekujemo da ispunite očekivanja, a ono što vam predstoji jesu obuke - poručio je Antić. 
 
Potpisnicima ugovora obratio se i načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović ističući da su izabrani najbolji kandidati, od kojih se očekuju rezultati
 
Nakon završene obuke, popisivači kreću sa radom od 1. juna, a njihovo angažovanje finansira Vlada Švajcarske.
 
Kako je prethodno najavljeno, popisivači će unarednih šest meseci obilaziti kuće i stanove građana i proveravati da li se realno stanje imovine na terenu slaže sa brojem kvadrata navedenim u poreskoj prijavi
 
Projekat realizuje međunarodna organizacija International Management Group (IMG) kroz saradnju sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstvom finansija i Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO). 
 
Za pet najuspešnijih gradova i opština obezbeđen je i nagradni fond od milion franaka, koji takođe finansira Vlada Švajcarske.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Nikola
12.05.2018. , 06:51
Tako je cedi sirotinju, popisuj sve i poljske klozete, samo udri po sirotinji. Naravno pod izgovorom dobrobiti za porodilje. Sramota!
Nikola
12.05.2018. , 06:52
Tako je cedi sirotinju, popisuj sve i poljske klozete, samo udri po sirotinji. Naravno pod izgovorom dobrobiti za porodilje. Sramota!
Pljuga
12.05.2018. , 10:22
Udri samo po narodu, a sto se bahatis sa sluzbenim autom i parama to nikom nista?
milos
12.05.2018. , 16:38
Bbotovi SNS prvo uzmite od ovh sto duguju milione pa tad udarite na sirotinju.....Trazisli ste SNS gledajte i placite....
Osman Osmani
13.05.2018. , 08:10
Vidi vidi Uroš bosanac.Ceka ekipa su naprednjaci. Pogledajte gde ponovo se muvaju, mešaju. Pa nemogu nestranački ljudi da dođu do izražaja. Strašno. Gledam Uroša bosanca koji je promenio sve stranke a još se bavi sumljivim poslovima.