Porasli prihodi "Alfe"

Lokalne vesti - Četvrtak 29.05.2014 - 12:34

Prihodi od prodaje peći i štednjaka “Alfa plama” iz Vranja u prva tri meseca ove godine porasli su za 26 odsto, na 576 miliona dinara, saopštava Beogradska berza.

Detalj iz Detalj iz "Alfe"

Ukupan prihod te firme porastao je u istom periodu za 11 odsto, na 891 milion dinara.

Ipak, usled skoka rashoda od 18 odsto, na 620 miliona dinara, nastao je poslovni gubitak (EBIT) od 11 miliona dinara, navela je brokerska kuća "Sinteza Invest Grupa".

Na kraju, zahvaljujući smanjenju finansijskih rashoda od 91 odsto, na samo četiri miliona dinara, dobit pre poreza (EBT) je skočila devet puta, na 27 miliona dinara.

Finansijski troškovi su opali kao posledica pada rashoda po osnovu negativnih kursnih razlika sa 35 na dva miliona dinara na godišnjem nivou, te je relativno stabilan kurs u prvom tromesečju 2014. išao u prilog poslovanju.

Kompanija je isplatila gotovo sve kredite (dugoročne i kratkoročne), te su u bilansu stanja jedino preostale kratkoročne finansijske obaveze u neznatnom iznosu od 0,6 miliona dinara.

Akcije” Alfa Plama” koje su na Standard listingu Beogradske berze, porasle su za 12,1 odsto ove godine.

U sredu je vrednost akcije na berzi bila 14.067 dinara, ali nije bilo prometa tom hartijom sa B listinga.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: