Poslodavci ne plaćaju doprinose

Lokalne vesti - Petak 22.06.2012 - 11:15

Vranjskoj Filijali Republičkog fonda poslodavci za neuplaćene doprinose za zdravstveno osiguranje duguju na nivou Pčinjskog okruga preko dve milijarde dinara.


 Dragoslav Nedeljković, direktor ove zdravstvene institucije kaže da je utvrđivanje naplate javnih prihoda među kojima su i doprinosi za zdravstveno osiguranje u nadležnosti Poreske uprave.

Neuplaćeni doprinosi su prema njegovim rečima jedan od razloga i trenutne nestašice lekova i pored dugih rokova naplate .

-    U isplati lekova kasni se čak sedam meseci a proizvođačima „Aktavisu“, „Galenici“ i vršačkom „Hemofarmu“ dugujemo 440 miliona - precizira Nedeljković.


 Na nivou Srbije Fondu za zdravstveno osiguranje duguje se oko 100 milijardi dinara što je 50 odsto ukupnog godišnjeg budžeta ove institucije.

 Nadležni ukazuju da je zbog visokih dugovanja relno očekivati da Fond neće moći da izmiruje svoje obaveze prema korisnicima.

- Po novom zakonu o finansijskoj disciplini biće pokrenuti  stečajni postupci gde je naplativost minimalna – kaže na kraju Nedeljković.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: