Postignut dogovor - i URS u opoziciji

Lokalne vesti - Četvrtak 05.07.2012 - 08:40

Vranje će u četvrtak dobiti novu koalicionu vlast, koju će ćiniti 21 odbornik SPS-a i 14 odbornika SNS-a, o čemu je pre jutrošnje konstitutivne sednice potpisan načelni sporazum dve stranke.

Vranjska Skupština Vranjska Skupština
Prema nezvaničnim ali pouzdanim saznanjima OK radija, vlast će podržavati i pet odbornika DSS-a, tako da će u koaliciji ostati samo prdstavnici DS-a, LDP-a i URS-a. 
 
Pregovori o ovome vodili su se do srede kasno noću, a kamen spoticanja bio je ulazak URS-a u vlast. Za ovu opciju bili su zainteresovani pre svega kadrovi "Simpa" i sam Dragan Tomić, dok su protiv bila oba koaliciona partnera, i SPS i URS. 
 
- To je rezultat višenedeljnih, moram reći napornih, čak iscrpljujućih pregovora. Novu lokalnu vlast činiće naša koalicija sa 21 i koalicija okupnjena oko Srpske napredne stranke sa 14 mandata - rekao nam je noćas prvi čovek vranjskih socijalista Zoran Antić.
 
On je potrvdio da će najviši lokalni predstavnici koalicionih partnera SPS i SNS, jutros pre sednice Skupštine grada, o tome potpisati načelan sporazum, koji će narednih dana biti  dogradjen.
 
Tako će danas odbornicima Skupštine grada Vranja najpre biti predloženo da za predsednika Skupštine izaberu doktora veterine Dejana Tričkovića (SNS), a za njegovog zamenika diplomiranog politikologa Sinišu Mitića (SPS).
 
Nova skupštinska većina će potom za novog predsednika grada Vranja izabrati politikologa Zorana Anticha (SPS), dosadašnjeg zamenika predsednika Skupštine grada, a za njegovog zamenika diplomiranog inženjera poljoprivrede Bojanu Veličkov (SNS).
 

Danas će biti i izabrano i 11članova novog Gradkog veća u koje će uchi sedam predstavnika socijalista i četiri naprednjaka. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: