Povišena borbena gotovost: AVIONI nadleću jug Srbije

Lokalne vesti - Utorak 28.05.2019 - 13:54

U utorak rano popodne, nekoliko letilica za koje se pretpostavlja da su u sastavu Vojske Srbije, preletale su područje Vranja i juga Srbije.

Preleti nad nebom juga Srbije FOTO: 98. Vazduhoplovna brigada VS Preleti nad nebom juga Srbije FOTO: 98. Vazduhoplovna brigada VS
Nekoliko preleta vazduhoplova u brišućem letu privuklo je pažnju stanovništva juga Srbije.
 
Za sada nema zvaničnih saopštenja niti izjava iz 204. vazduhoplovne brigade iz Batajnice, niti 98. vazduhoplovne brigade iz Niša.
 
Međutim, ovi preleti se dovode u vezu sa merama koje je naložio državni vrh Srbije.
 
Naime, tokom prepodneva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti.
 
Mediji javljaju da je u kasarni Vojske Srbije u Kraljevu primećena aktivnost oklopnih vozila.
 
Razlog je akcija Specijalne kosovske jedine policije ROSU čiji su pripadnici rano jutros ušli na teritoriju severnih opština na Kosovu i uhapsile najmanje dvadesetak osoba, pod sumnjom da su umešane u organizovani kriminal.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Skupštini Srbije rekao da su do sada na teritoriju severa KiM specijalne jedinice upale sa 73 uglavnom oklopna vozila, dok više od 50 vozila čeka u južnoj MItrovici, 15 na teritoriji opštine Srbica, dok je osam već upućeno preko brda na teritoriju opštine Zubin Potok.
 
- Želim da imate poverenja u mene kao predsednika Srbije da ćemo svaku vrstu naređenja koju budem izdao mnogo puta promisliti, ali ono što vam garantujem to je da, ako dođe do eskalacije sukoba i ako dođe do daljih napada na spski narod i srpski živalj… sve što mogu da vam kažem – Srbija će pobediti - poručio je predsednik Srbije.
 
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: