Povređen radnik na mašini u Bujanovcu, amputirana mu desna ruka: "Nadzor nije završen"

Lokalne vesti - Ponedeljak 23.01.2023 - 14:36

Olivera Tonevski, načelnica Hitne u Bujanovcu je rekla da je iz DIB stigao poziv u 19 sati u subotu, kada je povređenom radniku ukazana prva pomoć, odakle je prebačen najpre u Vranje, a odatle u Niš.

Foto: OK Radio Foto: OK Radio

Tridesetjednogodišnji radnik Duvanske industrije Bujanovac (DIB) teško je povređen u subotu na radnom mestu prilikom rada na jednoj od mašina u toj fabrici. Prema rečima Službe hitne pomoći, njemu je mašina zahvatila desnu ruku koja mu je amputirana u UKC Niš.

Olivera Tonevski, načelnica Hitne u Bujanovcu je rekla da je iz DIB stigao poziv u 19 sati u subotu, kada je povređenom radniku ukazana prva pomoć, odakle je prebačen najpre u Vranje, a odatle u Niš, prenose Bujanovačke.

- Prema mojim informacijama, njemu je u Nišu amputirana desna ruka - kaže Tonevski.

Iz Policijske uprave Vranje kažu da su prijavu dobili iz Hitne u subotu u 19 i 30 časova.

- Hitna je prijavila da je zbrinula muškarca rođenog 1991. godine. Policijski službenici su ubrzo izašli na lice mesta po nalogu nadležnog tužilaštva - kažu iz policije.


U DIB je stigao i republički inspektor rada iz Vranja Goran Mihajlović, koji za Bujanovačke nije mogao da kaže više detalja o nesreći.

- Nadzor još uvek nije završen, i za sada ne mogu da govorim o slučaju. Za to je nadležno resorno ministarstvo - rekao je Mihajlović.

O detaljima nije mogao da govori ni generalni direktor DIB Nenad Janković.


- Mogu da kažem da se radi o povredi na radu našeg radnika zaposlenog na određeno vreme, ali sa svim benefitima koje imaju i zaposleni za stalno.

Čekamo da svoj deo posla završi inspekcija za rad, a očekujemo da u fabriku danas dođe i predstavnik vlasnika. Narednih dana ćemo se i zvanično oglasiti
- rekao je Janković.

Zvaničnih informacija o tome kako je povređen radnik nema.

Kako su Bujanovačke ranije pisale, DIB je 2017. kupila Sremska mlekara iz Sremske Mitrovice, čiji je tadašnji vlasnik bio Rade Basta, aktuelni ministar privrede u Vladi Srbije.

Prema podacima Agencije za privredne registre, firma RA.B.Capital Group ltd sa kipra vlasnik je 100% kapitala DIB. 

OK Radio, Bujanovačke, Telegraf

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //