Požar kod Preševa zaustavljen sto metara od domaćinstava, stigli helikopteri

Lokalne vesti - Subota 06.08.2022 - 11:17

Vatrogasne ekipe se uz pomoć meštana bore s velikim požarom koji zahvatio borovu šumu i nisko rastinje kod Preševa. Stigla su i dva helikoptera. Gorelo je 50 hektara u atarima sela Crnotince, Rajince, Gornja i Donja Šušaja. U višim predelima iznad brda Crnotrnca vatra je zagašena, ali još uvek postoji opasnost da se ponovo rasprši zbog visokih temperatura. Dim se širi ka regionalnom putu i Koridoru 10 i smanjuje vidljivost, javlja RTS.

Foto:OK radio Foto:OK radio
Požar koji je izbio u okolini Preševa još nije ugašen niti lokalizovan, gore borova šuma i nisko rastinje. Pored vatrogasne ekipe i meštana koji se bore s vatrom, u pomoć su stigla i dva helikoptera.Domaćinstva više nisu ugrožena zahvaljujući vatrogascima-spasiocima iz Bujanovca, Preševa i Vranja i drugih delova Srbije, koji su uz pomoć meštana čitavu noć gasili požar.
 
Sprečeno je da se vatra proširi do okolnih kuća koje su na stotinak metara. 
 
U višim predelima iznad brda Crnotrnca vatra je zagašena. Vatrogasci su na tom delu gasili požar čitave noći, ali se još dimi i još postoji opasnost da se vatra rasprši, jer će tokom dana biti visoke temperature.
 
Nedžmedin Ahmedi, šef Službe za vanredne situacije u Preševu, rekao je da je trenutno na potezu sela Gornje Šošaje, požar na tridesetak metara. Na licu mesta su vatrogasno-spasilačke jedinice, intervenišu po potrebi i očekuju da će kompletno biti ugašen požar.Naveo je da su tražili od Sektora za vanredne situacije da pošalje helikoptere za gašenje vatre, jer je sinoć postojala opasnost da se vatra proširi na oko 500 hektara šume.
 
"Srećom, intervenisali su vatrogasci iz Pčinjsko-jablaničkog regiona i stanje je pod kontrolom", rekao je Ahmedi dodajući da se pretpostavlja da je uzrok požara ljudski faktor.
 
Štab za vanredne situacije je zasedao juče i proglasio vanrednu situacija na teritoriji Crnotrnca, Rajinca i Šušaje.
 
RTS
Ok Radio,RTS

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: