Pozorište: Krenula DRUGA FAZA OBNOVE

Lokalne vesti - Ponedeljak 02.04.2018 - 11:15

Nakon izvršene dekontaminacije, u ponedeljak je počela druga faza obnove zgrade Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju.

Kreću završni građevinski i zanatski radovi FOTO: D. Ristić/OK Radio Kreću završni građevinski i zanatski radovi FOTO: D. Ristić/OK Radio
Zgrada pozorišta je dekontaminirana i bezbedna za dalje radove, a samim tim i za dalju upotrebu, rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković na konferenciji za novinare povodom početka druge faze radova.
 
- Zahvaljujući, pre svega ličnoj zainteresovanosti predsednika Srbije i državnog vrha, obezbedili smo sredstva za drugu fazu građevinskih radova i očekujemo da do kraja godine ona bude i završena.
 
Vrednost radova u drugoj fazi je oko 70 miliona dinara, nakon čega sledi i treća faza koja obuhvata opremanje scenografijom, rasvetom, ozvučenjem, za šta će, prema procenama, trebati još 30 miliona dinara – rekao je Milenković.
 
On je naveo da je iz nenamenskog transfera Republike Srbije pred novogodišnje praznike, za ove namene opredeljeno 35 miliona dinara, od čega je, nakon plaćanja dekontaminacije, na računu ostalo još oko 22 miliona.
 
Do sada je u rekonstrukciju zgrade pozorišta utrošeno oko 90 miliona dinara.
 
Gradonačelnik Milenković nije želeo da spekuliše oko sume koja će morati da se izdvoji iz gradskog budžeta do kraja rekonstrukcije, rekavši da će to zavisiti od dinamike predstojećih radova.
 
Prema projektu, pozorišna sala će imati ukupno 255 mesta, od čega 155 u parteru, 81 na balkonu, 12 u loži, uz pristup i mesta za lica sa invaliditetom.
 
- Ranije sam dosta pričao o tome kada bi mogl da krene pozorišna sezona, sada to ne bih govorio o tome, ali je bitno da se trudimo da se poštuje dinamika radova i da ćemo dobiti savremeno pozorište, kojim ćemo moći da se ponosimo – dodao je Milenković.
 
 Dejan Rangelov, predstavnik preduzeća „Sloga“ izvođača radova u drugoj fazi, rekao je da predstoje završni građevinski i zanatski radovi.
 
- Radiće se na vodovodnim, kanalizacionim i elektro instalacijama, kao i protivpožarnoj zaštiti, na čemu trenutno radi tridesetak radnika, a njihov broj će se manjati zavisno od potreba kako bi se ispoštovali rokovi – najavio je Rangelov.
 
     
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: