POZORIŠTE: Polako, sve će si bude!

Lokalne vesti - Nedelja 20.12.2015 - 12:01

Sa tačno tri meseca zakašnjenja povodom situacije u pozorištu u Vranju, koje je usmrđeno otrovnim “oplatolom”, oglasio se i Zavod za zaštitu spomenika iz Niša.

Koliko će još vremena proći dok se ne dođe dovde? Koliko će još vremena proći dok se ne dođe dovde?

Koliko ovde ima nesporazuma na raznim relacijama pokazuje i podatak sa zvaničnog sajta Grada, po kome je Vranje tek sad obavestilo nadležne u Zavodu za zaštitu spomenika kulture o problemima koji su se pojavili u završnoj fazi rekonstrukcije pozorišta „Bora Stanković“.

Šta se čekalo tri meseca?

Bilo kako bilo, zavod je velikom brzinom, za 90 dana, “u potpunosti podržao” napore da se ovaj objekat obnovi i privede nameni, kao i da se reše novonastali problemi.

Na osnovu dostavljene dokumentacije i prethodno obavljenih konsultacija, smatramo da su Vaši dosadašnji postupci bili pravovremeni i adekvatni, te sa aspekta zaštite nepokretnih kulturnih dobara nema nikakvih primedbi.

Zavod nema nadležnost za reagovanje u konkretnom slučaju, ali svakako ističemo da je činjenica da se radi o delu nepokretnog kulturnog dobra samo razlog više da se novonastali problem reši u najkraćem mogućem roku
- navodi se u dopisu Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Niša.  

Odgovor iz Vranja možda će stići takođe istom brzinom, recimo početkom marta naredne godine. Polako, što vole da kažu vlasti, “sve će si bude”.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: