Predizborno ruženje grada (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.03.2014 - 14:56

Ovogodišnja predizborna kampanja u Vranju je po svemu sudeći najprljavija do sada, ali u bukvalnom smislu, jer se mesta lepljenja stranačkih plakata ne biraju.

Sa llica mesta Sa llica mesta

Tako su naprednjaci postere sa likom svog vođe Aleksandra Vučića izlepili ne samo na javnim površinama koje nisu predviđene za te svrhe, već su plakate zalepljene i preko saobraćajnih znakova, što je vrhunac političkog bezobrazluka.

Ništa bolja situacija nije ni sa SPS-om, jer se predizborni materijal sa likom Ivice Dačića nalazi na bilbordu predviđenom za pozorišni repertoar, ali i preko celog kioska za kopiranje dokumenata pored Višeg suda.

Ograda celom dužinom Radničke ulice na ulazu u Vranje izlepljena je plakatama Srpske napredne stranke, a oblepljeni su i putokazi prilikom izlaska iz grada i uključenja na autoput.

– Za lepljenje plakata ispred SNS-a zaduženi su predsednici mesnih odbora, ali koliko sam obavešten to je rađeno na poleđini saobraćajnih znakova.

Ukoliko su putokazi prekriveni to ozbiljno može da ugrozi bezbednost saobraćaja i nije smelo tako da se radi. Ipak, sa druge strane, predizborna je kampanja i koriste se sva moguća sredstva i dozvoljena i nedozvoljena za pobedu.

Po mom mišljenju, taj predizborni materijal u velikoj meri naružuje grad – kaže Kandidat SNS-a za poslanika Dragan Nikolić.

Predsednik GrO SPS Zoran Antić najavljuje krivične prijave protiv onih koji su predizborne plakate lepili preko saobraćajnih znakova.

– Video sam plakate na ulazu u Vranje, a posebno me šokiralo to što su putokazi za uključenje na autoput i reklame za ovdašnja preduzeća oblepljena likom Aleksandra Vučića.

To je krivično delo i inspekcija će dobiti nalog da utvrdi ko je to radio, nakon čega će biti podnete krivične prijave – kaže Antić.

Na pitanje zbog čega su i socijalisti lepili predizborni materijal na mestima koja nisu predviđena za to, kao što je bilbord za pozorišni materijal, Antić odgovara da se to može lako skinuti i da na tim mestima niko i ništa nije ugroženo.

U Vranju se, dakle, mogu videti samo naprednjački i socijalistički propagandni plakati, dok je URS ovoga puta bio malo „kulturniji“, pa je svoje plakate sa likom kandidata za narodnog poslanika Uroša Trajkovića lepio isključivo na velikim bilbordima u gradu, ali i pored autoputa.

Ostale stranke po svemu sudeći, osim upaljača i šibica, postere i letke nisu ni štampale.

Aleksandar Aca Stojković

 

                        

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: