Premijera Nečiste krvi: Tročasovni ep za novi život vranjskog pozorišta (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Sreda 23.10.2019 - 10:49

Pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja izvelo je svoju prvu premijernu predstavu nakon otvaranje renovirane zgrade, „Nečistu krv“ Borisava Stankovića“.

Publika je burno pozdravila ansambl vranjskog pozorišta FOTO: D. Ristić/OK Radio Publika je burno pozdravila ansambl vranjskog pozorišta FOTO: D. Ristić/OK Radio
Ovo najnovije čitanje čuvenog Borinog dela dramatizovala je Tijana Grumić, a režirao Vranjanac Jug Đorđević.
 
Vranjski ansambl ambiciozno je krenuo u pripremu komada kojim je krenuo novi život teatra u gradu pod Pržarom, nakon sedam godina podstanarskog staža u Domu Vojske.
 
Iskorišćene su nove tehničke mogućnosti velike pozorišne scene, a ansambl je dopunjen novim, mladim snagama, koje bi trebalo da predstavljaju budućnost vranjskog pozorišta.
 
U dramatizaciji je tekst Bore Stankovića dosledno ispoštovan, zajedno sa narativom na književnom jeziku i replikama na vranjskom dijalektu.
 
Komad hronološki prati ceo vremenski okvir Borinog dela, počevši od Sofkinih predaka, tako da je, za razliku od predhodnih postavki, najnovija „Nečista krv“ koncipirana kao tročasovni dramski ep.
 
Preplitanje uloga i vremenskih radnji, tragiku Sofke podiže na univerzalni nivo, što komadu daje izrazitu „žensku“ notu.
 
Prijatno iznenađenje bilo je pojačanje u vidu mladih glumaca koji su svoje zahtevne uloge odradili na ravnoj nozi sa svojim iskusnijim kolegama.
 
Vranjska publika, godinama željna velikog teatarskog događaja na pravoj pozorišnoj sceni, burno je na kraju pozdravila ansambl vranjskog teatra i dugotrajnim aplauzom nagradila prvu premijeru u novoj sezoni.
 
U komadu igraju: Anđela Vlajković, Anica Petrović, Jelena Filipović, Kristina Janjić Stojanović, Žetica Dejanović, Milena Stošić, Radmila Đorđević, Tamara Stošić, Nenad Nedeljković, Bojan Jovanović, Dragan Živković, Marko Petričević, Ninoslav Trajković, Aleksandar Mihajlović, Marko Nikolić i Dušan Tomić.
 
Kostime za ovu predstavu uradila je Velimirka Damjanović, scenski dizajner je bio Andreja Rondović, a za muziku je bila zadužena Julija Đorđević.
 
Šminku je radila Marija Đorđević, a asistent reditelja je Danijel Jančić.
 
"Nečista krv" biće ponovo izvedena poslednje večeri "Borinih pozorišnih dana" koji počinju večeras.
 
Predstava "Nečista krv" podržana je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije
 

Foto Galerija

Premijera Nečiste krvi Bore Stankovića u režiji Juga Đorđevića

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: