Premijera Okamenjenog mora zakazana ČETVRTI PUT

Lokalne vesti - Ponedeljak 10.01.2022 - 13:07

Premijera komada "Okamenjeno more", po tekstu Velimira Lukića, a u režiji Stevana Bodrože, nakon trostrukog odlaganja, zakazana je za sredu, 12. januar, saopštilo je Pozorište "Bora Stanković" u Vranju.

FOTO: Promo FOTO: Promo
Premijera "Okamenjenog mora" prvobitno je predviđena za oktobar, ali je odložena zbog loše epidemiološke situacije.
 
Drugi put, premijera je odložena nakon što je jedna članica ansambla na probi slomila ruku.
 
Premijerno zvođenje "Okamenjenog mora" odloženo je i treći put zbog još jedne povrede člana ansambla.
 
Predstava je rađena po motivima istoimene drame Velimira Lukića i Euripidovih "Trojanki" a  dramatizaciju teksta potpisuje mlada dramaturškinja iz Vranja, Aleksandra Jovanović
 
Kada je reč o tekstu Velimira Lukića, on je u drami "Okamenjeno more" savremene događaje prebacio u vreme Trojanskog rata, kada su stari Grci gotovo deset godina ratovali i razorili Troju zbog jedne senke. 
 
Za scenografiju u ovoj ansambl predstavi pobrinula se Milica Bajić Đurov, za kostime Milica Kolarić, a za scenski pokret Krenare Nevzati Keri, profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Skoplju. 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: