Preporuke za GLASANJE u doba PANDEMIJE

Lokalne vesti - Nedelja 21.06.2020 - 08:46

Iako poslednjih dana u Srbiji raste broj zaraženih Kovidom-19, zvaničnici nisu uveli obavezne zaštitne mere za sve uključene u izborni proces.

Preporučuje se držanje distance od jednog metra FOTO:D. Ristić/OK Radio Preporučuje se držanje distance od jednog metra FOTO:D. Ristić/OK Radio
Verica Jovanović, direktorka Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" je za agenciju Beta rekla da se preporučuje držanje distance od jednog metra, zadržavanje na biračkom mestu ne duže od 15 minuta, kao i korišćenje maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava.
 
Dodatnu zabrinutost izazvala je i činjenica da se oko 40 biračkih mesta nalazi u vrtićima u koje će deca doći već u ponedeljak ujutru, samo 12 sati po zatvaranju biračkih mesta.
 
Roditeljski portal Bebac apelovao je na nadležne da se zbog zdravstvene bezbednosti dece izmeste biračka mesta iz vrtića.
 
Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda tvrdi da će svi vrtići na kojima su biračka mesta biti detaljno dezinfikovani tokom noći.
 
- Zbog specifičnosti situacije izazvane epidemijom sve spoljašnje i unutrašnje prostorije i površine vrtića koje se budu koristile biće dezinfikovane pre povratka dece po preporuci Gradskog zavoda za javno zdravlje - rekao je Gak.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: