Preševo: Slovenački policajci pomažu srpskim kolegama

Lokalne vesti - Sreda 23.10.2019 - 11:24

Vranje/Preševo - Potpredsednik vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar unutrašnjih poslova Slovenije Boštjan Poklukar obišli su, na Graničnom prelazu Preševo, pripadnike srpske i slovenačke policije koji zajedno obezbeđuju bolju kontrolu migratornih tokova i rade na sprečavanju iregularnih prelazaka granice, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Ministar Nebojša Stefanović obišao srpske i slovenačke policajce FOTO: MUP Ministar Nebojša Stefanović obišao srpske i slovenačke policajce FOTO: MUP
Prema rečima Stefanovića, na Graničnom prelazu Preševo prema Severnoj Makedoniji, u okviru posebnog programa Evropske unije, u više navrata srpskim policajcima pomagalo je gotovo 100 slovenačkih kolega u sprečavanju iregularnih migracija i procesuiranju prekršajnih i krivičnih dela iz ove oblasti.
 
- Ova vrsta pomoći bila je značajna za Srbiju od početka migrantske krize, a značajna je i danas jer pokazujemo budnost, dobru saradnju i da nećemo popustiti u svakodnevnom praćenju migratornih tokova
 
Maksimalno ozbiljno pratimo svakodnevnu situaciju i spremni smo da reagujemo i u svakom trenutku zaštitimo granice od iregularnih migracija i pružimo sigurnost našim građanima - istakao je Stefanović. 
 
Poklukar je rekao da se Slovenija nalazi pod pritiskom migrantske krize i želi da pomogne u sprečavanju iregularnih migracija, posebno da se dođe do rešenja koje će ih zaustaviti u izvornim državama. 
 
On je dodao da, pored saradnje na granici sa Severnom Makedonijom, slovenački policajci imaju uspešne rezultate i u zajedničkim patrolama na granici sa Grčkom.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: