Preskupo: OBUSTAVLJEN tender za sanaciju DEPONIJE u Palestini

Lokalne vesti - Petak 02.02.2018 - 12:08

Gradska uprava u Vranju objavila je obaveštenje o obustavi postupka javne nabavke za izradu Idejnog projekta sanacije i remedijacije nesanitarne deponije u naselju Palestina u Vranju.

Deponija zagađuje i gradsku reku FOTO: OK Radio Deponija zagađuje i gradsku reku FOTO: OK Radio

Javna nabavka je raspisana početkom godine za izradu idejnog projekta za postupak sanacije i remedijacije postojeće nesanitarne deponije komunalnog otpada, koja se konačno zatvara.

Prema informacijama sa zvaničnog gradskog sajta, za ovu javnu nabavku podneta je jedna zajednička ponuda ponuđača preduzeća „BMD BAU“ doo i Geodetskog biroa “Gaus” iz Beograda.

Ova ponuda je ocenjena neprihvatljivom jer ponuđač nije dostavio tražio sredstvo obezbeđenja, a ponuđena cena je iznad procenjene za ove usluge, koja iznosi 1.666.667 dinara bez PDV-a.

Ovaj tender trebalo bi da predstavlja prvi korak u rešavanju jednog od najvećih ekoloških problema na teritoriji grada.

Deponija u vranjskom naselju Palestina postoji još od šezdesetih godina prošlog veka, a tamo je smeće odvoženo sve do 2002. godine.

Kako je za OK Radio izjavila gradska većnica za ekologiju Marina Đorđević, projekat treba da predvidi najpre sanaciju postojećeg stanja i uređenja smetlišta do minimalnog zakonskog nivoa, zatim proračun količine otpada, proračun vremena trajanja sanacije, kao i operativni program sanacije uz upotrebu potrebne tehnologije.

Nakon sanacije, treba da se uradi i rekultivacija zemljišta, kao i ozelenjavanje nakon zatvaranja smetlišta.

Novac za ovaj posao će biti izdvojena iz gradskog fonda za ekologiju i zaštitu životne sredine.

Prema najavi Gradske uprave, do kraja februara bi trebalo da se ponovo sprovede postupak javne nabavke za izradu projekta.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: