Prijem za borce sa karaula na Kosovu i Metohiji

Lokalne vesti - Petak 23.03.2018 - 13:01

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i predsednik Skupštine Dejan Tričković organizovali su prijem za starešine i vojnike sa karaula Gorožup, Deva, Morina, Košare i Ćafa Prušit, koji su tokom trajanja bombardovanja na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine bili na strateški važnim uporištima.

Prijem kod gradonačelnika. Foto: vranje.org.rs Prijem kod gradonačelnika. Foto: vranje.org.rs

Gradonačelnik Milenković je rekao da je period bombardovanja ostavio ogromne posledice za sve, uništio domove i u crno zavio mnoge porodice.

- Bilo je to teških 78 dana za sve Vranjance, za ceo Pčinjski okrug, za celu Srbiju, ali je za vas zasigurno bilo teže.

Dok ste bili pod neprekidnom paljbom i na meti bombardera, odgovorno ste čuvali naše živote i našu domovinu.

Želim da znate da će vam vrata Gradske kuće uvek biti otvorena, jer po ljudskoj savesti i moralnoj dužnosti to je najmanje što možemo da učinimo za vas
- rekao jeMilenković.

Dragutin Dimčevski, potpukovnik u penziji, zahvalio se gradskom rukovodstvu na prijemu ističući da su prisutni u vreme rata bili mladići, koji su se hrabro borili za našu otadžbinu, a da je nažalost deo njih dao svoje živote i da se takva žrtva ne sme zaboraviti.

U nastavku obeležavanja godišnjice NATO bombardovanja, u subotu će ispred spomenika poginulim borcima biti održan komemorativni skup.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: