Prijem za učesnike festivala ,,Zlatni puž 2021.''

Lokalne vesti - Utorak 14.09.2021 - 13:33

Predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković i gradska većnica Izabela Savić priredili su prijem za učesnike 7. Svetskog dečjeg festivala animiranog filma ,,Zlatni puž 2021.“

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

U ime gradskog rukovodstva goste je pozdravio predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

On im je poželeo dobrodošlicu istakavši da je veliko zadovoljstvo biti domaćin mladim ljudima, jer pozitivna energija, entuzijazam i mladalački duh kojim oni zrače, ispune prostor skupštinske sale, gde se obično razmatraju teške teme.


- Vranjski ŠAF postoji više od 30 godina i kroz školu animacije prošao je ogroman broj dece.

Tajna tako dugog trajanja Škole animiranog filma je što su zaposleni entuzijasti kao i prvog dana kada su počeli da rade, a nesumnjivo i veliki talenti.


Naša lokalna samouprava se trudi da uvek podrži rad ŠAF-a i omogući što bolje uslove za rad.

Važno nam je da vidimo kakve to filmove stvaraju polaznici ŠAF – a, jer svaki film nosi određenu poruku i pokazuje kako deca razmišljaju, kako vide stvarni svet oko sebe i da li razvijaju prave vrednosti -
naglasio je predsednik Tričković.

On je pozvao mlade animatore da se druže, stiču nova prijateljstva, koja bi kasnije negovali kroz profesionalni angažman, jer su oni potencijalni radnici u kulturi i umetnosti.

Gradska većnica Izabela Savić uz srdačnu dobrodošlicu podsetila je da je Vranje grad Bore Stankovića, Oca Justiina Popovića, grad meraka i sevdaha, ali i pesme i igre.


- Vranjanci su ponosni na svoju istoriju, ali i ambiciozni kada je budućnost u pitanju.

A budućnost je ovaj festival, uz Školu animiranog filma, koja je brend grada i njegov odličan prezenter, jer je odavno prevazišla lokalne okvire -
istakla je ona.

Na toploj i srdačnoj dobrodošlici kao i podršci koju grad svih ovih godina pruža, zahvalila se direktorka JU ŠAF Vranje, Jasmina Stojanović.

Takođe, zahvalila se i gostima koji su uprkos okolnostima koje su nas zadesile usled pandemije, ipak došli na festival.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: