Prodaju se mediji u Hanu i Preševu

Lokalne vesti - Nedelja 05.10.2014 - 09:59

Vranje – Informativni Pres centar opštine Vladičin Han i Informativno javno preduzeće Preševo biće privatizovani do 15. jula sledeće godine.

I Tanjug na prodaju I Tanjug na prodaju

Javnost je o tome obavestila Agencija za privatizaciju, koja je zainteresovanim investitorima uputila poziv da svoje prijave, odnosno pisma, dostave Agenciji do 3. novembra ove godine.

Pored medijskih kuća iz Vladičinog Hana i Preševa, na tom spisku su Novinska agencija Tanjug, te mediji iz Ivanjice, Kovačice, Kosjerića, Ćićevca, Odžaka, Bačkog Petrovca, Ljiga i Bora.

Najveću pažnju javnosti svakako pobuđuje činjenica da je država rešila da proda Novinsku agenciju „Tanjug“, moćan državni medij koji je bio predmet raznih spekulacija i koji je danas najveći na Balkanu i jedan od većih u Evropi.

Pored osnovnih podataka, kupci, odnosno investitori, pored svojih podataka, u pismu treba da navedu precizne podatke o nameri za privatizaciju, okviru investicionog programa i planu poslovanja.

Za medije koji ne budu privatizovani do 1. jula 2015. godine, predvidjen je prenos kapitala zaposlenima u vidu besplatnih akcija.

Ukoliko zaposleni ne prihvate besplatne akcije, njihov medij prestaje da postoji i briše se iz Registra medija.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: