Produžen rok prijavljivanja poljoprivrednika za podsticaje za osiguranje do 27. novembra

Lokalne vesti - Utorak 14.11.2023 - 11:45

Ministarstvo poljoprivrede Srbije objavilo je danas da je rok za prijavljivanje na javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za upravljanje rizicima kroz premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja za ovu godinu produžen je do 27. novembra.

Foto: Freepik.com Foto: Freepik.com
Kako je navedeno, ovaj javni poziv obuhvata podsticaje za osiguranje ratarskih kultura, povrtarskih kultura, voćarskih kultura, vinove loze i hmelja, rasadnika, kao i osiguranje životinja.
 
Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 2,5 miliona dinara.
 
Poljoprivredni proizvođači prilikom prijavljivanja na javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje za upravljanje rizicima kroz premiju osiguranja treba da dodatno obrate pažnju na nekoliko stvari. Najpre, pre pristupanja prijavi za isplatu osiguranja, podaci u eRPG i katastru moraju da se podudaraju sa podacima koji su navedeni na polisi.
 
Ukazano je da je ovo najbitnija stavka kako bi sredstva mogla da se automatski uplaćuju bez potrebe za ručnom proverom. Potom, biljne kulture moraju takođe da budu usklađene, one navedene u eRPG i one koje su navedene u polisi.
 
I polise osiguranja moraju biti plaćene pre nego što poljoprivrednici stupe u postupak prijave za tu vrstu subvencije.
 
Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji, saopštilo je ministarstvo.
 
Redakcija Biznis.rs

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //