Produženje raspusta zbog GRIPA?

Lokalne vesti - Četvrtak 14.02.2019 - 09:58

Vranje - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predložiće na današnjoj sednici Vlade Srbije da se zimski raspust za osnovce i srednjoškolce produži za jos nedelju dana.

Ministar Lončar predložiće produženje raspusta FOTO: G. Mitić/OK Radio Ministar Lončar predložiće produženje raspusta FOTO: G. Mitić/OK Radio
On je za TV Pink rekao da se na taj korak odlucio na predlog struke, epidemiologa, koji procenjuju da će u narednom periodu biti još više obolelih od gripa, a da je među pacijentima do sada bilo najviše dece.
 
Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Batut" do sada je od gripa obolelo 104.867 pacijenata, a umrlo je 29 pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom.
 
- Velika većina pacijenata koji su umrli imala je udružene bolesti, heronične bolesti - dijabet, povišen pritisak.
 
Zdravstveni sistem je spreman, dovoljno respitratora, dovoljno leka tamiflu - kazao je ministar.
 
Lončar pojašnjava da je epidemioloska situacija u skladu s kretanjem oboljenja za ovo doba godini, da se ranijih godina desavalo da od gripa u sezoni umre od 250 do 300 ljudi.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: