Progres o dobrom upravljanju

Lokalne vesti - Petak 18.05.2012 - 13:24

U Vranju je u skupštini grada predstavljena kampanja dobrog upravljanja pod nazivom „Želim jer tu živim...“.

Sa skupa Sa skupa

Kampanja koju organizuje Program PROGRES  ima za cilj da se u 25 srpskih opština promovišu osnovna načela dobrog upravljanja, kao način saradnje građana i relevantnih institucija da bi se podstakao razvoj lokalne zajednice.

Slobodan Georgijev iz PROGRES-a kaže da je dobro upravljanje važno jer se građanima pružaju efikasne javne usluge.

- U  svom radu lokalna vlast pokazuje da je posvećena građanima da uvažava njihove stavove i radi na rešavanju njihovih ključnih problema – kaže Georgijev.  

Georgijev je ukazao i na ne retke slučajeve sporenja između civilnog sektora i lokalne vlasti kod donošenja odluka koje su važne za građane.

Boban Stanković, pomoćnik gradonačelnika, jedan od učesnika današnje debate kaže da je Vranje učinilo dosta toga na uključivanju građana u rad lokalne samouprave. 

U okviru kampanje biće organizovane programske aktivnosti u kojima će učestvovati predstavnici lokalne vlasti, građani i nevladin sektor, kažu organizatori današnjeg skupa.

Kampanja je rezultat kontinuiranog napora dva ključna donatora programa, EU i vlade Švajcarske da pruže podršku Vladi Srbije.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: