Projekat za odgovornu vlast: O Lokalnom antikorupcijskom forumu

Lokalne vesti - Ponedeljak 22.07.2019 - 14:51

U velikoj sali Skupštine grada održana je javna rasprava povodom revidiranog Nacrta Lokalnog antikorupcijskog plana za grad Vranje.

LAP nije represivni dokument: Antić, Nenadić, Martinović FOTO: vranje.org.rs LAP nije represivni dokument: Antić, Nenadić, Martinović FOTO: vranje.org.rs
Po rečima zamenika gradonačelnika Nenada Antića, predsednika Radne grupe, proteklih meseci vršeno je usklađivanje ovog dokumenta sa modelom koji je izradila Agencija za borbu protiv korupcije.
 
- LAP nije represivni dokument, već preventivni antikorupcijski mehanizam koji bi trebalo da utiče na rad lokalne vlasti kako bi sve odluke bile donošene na osnovu jasnih kriterijuma. 
 
Nadamo se da će Skupština usvojiti LAP do septembra, a da će proces izbora članova LAF- a  biti završen do kraja godine - rekao je zamenik Antić. 
 
Reviziju Nacrta Lokalnog antikorupcijskog plana, grad Vranje je radio u saradnji sa USAID-om i "Transparentnosti Srbije"
 
 
LAF bi trebalo da bude nezavisni kontrolor vlasti - istakao je Nemanja Nenadić, programski direktor „Transparentnost Srbija“.
 
Ana Martinović, iz USAID-a naglasila je da se revizija LAP- a odvija u okviru Projekta za odgovornu vlast, a da je cilj odgovorna vlast na lokalnom i centralnom nivou. 
 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: