Promena vlasti u Trgovištu?

Lokalne vesti - Utorak 04.09.2012 - 09:04

Ni dva meseca po formiranju aktuelne vlasti u Trgovištu počeli su pregovori o njenoj promeni.

Tomić Tomić
Pobednici, ali i jedina opozicija, URS, predvođen doskorašnjim gradonačelnikom Darkom Tomićem krenuo je u rušenje aktuelne vlasti koju čine SPS, SNS, DS i Reformisti. 
 
- Pregovori se vode, kako bi se ispoštovala volja birača. Promena vlasti je realnost, i samo čekamo da dođu predstavnici iz Beograda da to i potvrde - kaže predsednik trgoviškog URS-a Darko Tomić. 
 
Ipak, sadašnji predsednik Trgovišta, socijalista Radoslav Jordanović, koji je i smenio Tomića, kaže da zna za pregovore, ali ih smatra za "nezvanične". 
 
- Ja sam za svaku vrstu pregovora, samo ako je za dobrobit građana. Sve će se znati do 15. septembra, a zadnju reč imaće Beograd - kaže Jordanović. 
 
Sa svoje strane, SNS tvrdi da nije deo pregovora, jer su u povoljnoj poziciji. 
 
Šta će se dalje dešavati? SO Trgovište ima 25 odbornika - 10 ima URS, SPS pet, DS šest i SNS i reformisti četiri. 
 
Aktuelnu vlast čine SNS, SPS, koji je dao predsednika, te DS i Reformisti. 
 
Po svemu sudeći, Tomić će se vratiti na mesto predsednika opštine, dok će u opoziciju samo DS, sa svojih šest mandata. Jordanović, kao direktor škole u tom gradu, teško da može zadržati obe funkcije. 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: