Promocija "Pisanije"

Lokalne vesti - Petak 04.10.2013 - 12:16

Zbornik “Pisanija”u kome su štampani radovi 34 autora iz regiona biće promovisan u subotu 5. oktobra u Domu učenika u Vranju.

Stojković, Nedeljković i Trajković Stojković, Nedeljković i Trajković

Projekat je autorsko delo pesnika iz Vranja Slađane Nedeljković, Nemanje Stankovića i Nenada Trajkovića.

Troje pesnika učestvovalo je na konkursu Grada Vranja za stvaralaštvo iz oblasti kulture istoimenim projektom „Pisanija“.

Njihova ideja  je okupljanje pesnika u gradu Vranju i Manifestacija pod istim nazivom.

U junu su raspisali konkurs za tri kratke priče, ili pesme.

Van svih očekivanja prema rečima inicijatora  bio je odaziv autora iz celog regiona od Slovenije do Makedonije i šire Nemačka, Engleska, Amerika...

- Prijavilo se čak 550 književnika  sa po tri rada, zaista impozantno.

Dogovor je bio da se na prvom mestu vodi računa o kvalitetu pa nam je tročlani žiri u sastavu dr Saša Radojčić, Nenad Šaponja i Vule Žurić, pregledao, procenio radove i izabrao 34 autora čiji će radovi biti štampani u zborniku „Pisanija“.

 Sada je na redu sam finiš, veče promocije knjige,Manifestacija „Pisanija“ i okupljanje pesnika -  kaže pesnikinja Slađana Nedeljković.

Svi oni koji vole pisanu reč  su dobrodošli, poručuju autori projekta navodeći da je u  Zborniku  zastupljeno i šest naših sugrađana zbog čega se i očekuje velika posećenost  ljubitelja pisane reči na predstojećoj promociji u subotu u Domu učenika u Vranju. 

Tatjana Stamenković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: