Promovisana knjiga „Ludi Ljuba“ Srbe Aritonovića FOTO

Lokalne vesti - Četvrtak 01.10.2020 - 10:25

U Pozorištu "Bora Stanković" u Vranju održana je promocija knjige "Ludi Ljuba", Vranjanca, Srboljuba Aritonovića.

Knjigu je objavilo Udruženje književnika Vranja FOTO: G. Mitić/OK Radio Knjigu je objavilo Udruženje književnika Vranja FOTO: G. Mitić/OK Radio
Ovu dramu je posthumno objavilo Udruženje književnika Vranja, povodom destogodišnjice smrti Aritonovića, plodonosnog dramskog pisca, glumca i kustosa Muzej kuće Bora Stanković, zahvaljujući predusretljivošću porodice i uz svesrdnu pomoć Grada
 
Na promociji su govorili urednik knjige Žikica Dimitrijević, recenzenti Bojan Jovanović i Goran M. Antić, kao i glumac Dragan Živković Durge, koji režira predstavu po ovoj drami, a koju će pozorišna publika premijerno videti 2. oktobra
 
Kako se čulo, Srboljub Aritonović je na drami "Ludi Ljuba" radio duži vremenski period, ali iznenadna smrt onemogućila ga je i da je objavi. 
 
Reč je o realističnoj drami sa elementima komedije i melodrame, u kojoj je svet običnih, nama bliskih ljudi, dobrih i poštenih. 
 
Radnja se dešava u Vranju posle Drugog svetskog rata, a tema je univerzalna, težnja za nastavljanjem porodične loze, koja iz različitih razloga ne može da se produži. 
 
Životna stvarnost koju ova drama sadrži biće interesantna za čitaoce i za gledaoce, čulo se na promociji. 
 
Bila je ovo prilika da na kraju promocije publika vidi jednu scenu iz predstave "Ludi Ljuba"
 
Promociji su prisustvovali članovi porodice Aritonović, zamenica gradonačelnika Zorica Jović sa saradnicima, kao i narodni poslanik Slaviša Bulatović, načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković i brojne ličnosti iz javnog života. 
 
Organizatori književne večeri su Udruženje književnika Vranja i Grad Vranje.

Foto Galerija

Promocija knjige "Ludi Ljuba" Srbe Aritonovića

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: