Proslava gradske slave

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.06.2012 - 11:40

Svetom arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju je danas počelo obeležavanje gradske i slave hrama Saborne crkve.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Duhovni ponedeljak potom je nastavljen litijama koje su tradicionalno krenule iz Sabornog hrama i prošle najvažnijim gradskim ulicama.

Gradska i slava Hrama Svete trojice nastavljene su rezanjem slavskog kolača i slavskom trpezom, kojoj su prisustvovali najviši predstavnici grada Vranja i Pravoslavne eparhije vranjske.

Svečanosti kojima se obeležava Gradska slava počele su u petak, u prepunoj Sportskoj hali, velikim koncertom narodnih pesama i igara Nacionalnog ansambla „Kolo“ iz Beograda i Gradskog KUD „Sevdah“ iz Vranja.

Gradsku i hramovnu slavu, najsvečaniji dan, svim gradjanima Vranja čestitao je gradonačelnik Miroljub Stojčić, poželevši im pre svega život pun zdravlja, sreće i ljubavi.

Gradsku slavu Vranje obeležava 12. godinu zaredom, a zajednička proslava grada i Sabornog hrama Svete Trojice prvi put je organizovana 2004. godine.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: