Protest Dinama: Poslujemo domaćinski, a nismo dobili NI DINARA (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 01.04.2019 - 17:06

Rukovodstvo i igrači Dinama iz Vranja organizovali su protestnu šetnju od centra do Gradske kuće zbog, kako su naveli, neisplaćenih novčanih sredtava od strane lokalne samouprave.

"Ako nema para za sport, svi treba da se selimo iz Vranja" FOTO: G.Mitić/OKRadio
Okupljanje je počelo ispred Robne kuće, uz pripremljene transparente, a okupljeni su, uz skandiranje, šetnju nastavili do Gradske uprave.
 
Prvi čovek Dinama, Dragan Antić Recko je novinarima rekao da je zahtev protestanata, smena gradskog većnika za sport, Nenada Đorđevića koji, po njegovim rečima, hoće da ugasi Dinamo.
 
- Ne može jedan čovek da ugasi jedan klub i čitav sport u gradu.
 
Od pre dve godine, kada je gradski budžet za sport bio 147 miliona dinara, prošle godine je smanjen na 80, a ove godine na samo 50 miliona.
 
Ako Grad nema para za sport, to znači da svi treba da se selimo iz Vranja - ocenjuje Antić.
 
Prema njegovim rečima, igrači Dinama nisu primili platu tri meseca iako je prosek zarada najmanji u Srbiji.
 
- Kod nas je najskuplji igrač 1.000 evra, a neki igraju i za 50.000 dinara mesečno što je smešno u odnosu na Mladost iz Lučana gde igrači primaju po 4-5.000 evra.
 
Mi smo tražili od Grada oko 50 miliona dinara, odobrili su nam 10 miliona a ni to neće da nam daju, jer mene ucenjuju da ja svojom imovinom garantujem za klub.
 
Iako sam lično mnogo toga finansirao, Dinamo nije moj klub, već gradski - navodi Recko i dodaje da klub posluje "potpuno transparentno" i da je bez dinara pomoći Grada obezbedio sponzorstvo i napravio tribinu na "Jumkovom" stadionu koja košta preko 120.000 evra.
 
Predsednik i trener Dinama ocenjuje da je on najveća smetnja “nekima iz Grada” jer ne dozvoljava novčane mahinacije preko kluba.
 

Foto Galerija

Protest fudbalera Dinama. April 2019.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Zdravko
01.04.2019. , 19:06
Kao sto se sloba vratio u vidu vucica, tako i reckova reinkarnacija setimo se da je prvi put štrajkovao da bi dobio azil i na taj način zloupotrebio kao sto i sada radi fudbalere a pre svega našu decu u političke svrhe i obračune. Epilog kao i prvi put ostaviće dinamo u rasulu a on će u daleku nemačku