Protest radnika PZP-a

Lokalne vesti - Četvrtak 01.08.2013 - 12:28

Radnici Preduzeća za puteve u Vranju održali su u četvrtak protestno okupljanje kako bi još jednom skrenuli pažnju na težak položaj u kome se firma nalazi.

Sa protesta foto: Info služba grada Vranja Sa protesta foto: Info služba grada Vranja

Protest je počeo u ogranku Mehanizacije PZP-a, a nastavljen je šetnjom kroz grad i protesom ispred zgade Višeg suda i Skupštine grada Vranja.

Dragan Dimitrijević iz Sindikata putara Srbije kaže da je čitava putna privreda Srbije u permanentnom štrajku, a da je današnje okupljanje samo jasan znak da ni Vranjanci neće odustati od svojih zahteva.  

Glavni zahtev 297 radnika PZP-a je isplata zaostalih zarada i postavljanje firme, koja je u stečaju, na noge.

- Želimo da rešimo svoj status, da sud što pre dnese odluku o prodaji preduzeća, da dobijemo vlasnika koji će brinuti o nama - kaže Dimitrijević.

Radnike će primiti zamenica gradonačelnika Bojana Veličkov, a sindikalci najavljuju i sledeći korak ukoliko se stanje hitno ne promeni - bllokdau auto puta teškim građevinskim mašinama.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: